Odesílatel: Projekt Šance
www.ProjektSance.cz



 
Pomáhání „dětem ulice“ v Projektu Šance pokračuje i letos, vážení přátelé.

V příloze si Vám dovolujeme zaslat dopis s informacemi, co je u nás nového.

Pokud byste se rozhodli pomáhat spolu s námi, byli bychom Vám vděční.
 
Projekt Šance
 
Pokud se Vám zdá naše úsilí smysluplné,
prosíme Vás, pomozte s námi „dětem ulice“ v Domě Šance.


Projekt Šance představuje účinnou pomoc pro opuštěné „děti ulice“.

I když našim klientům umíme pomoci s oblečením a jídlem, je naší hlavní prioritou vést je k samostatnosti, aby uměli změnit svůj život, našli si práci, bydlení, a mohli si tak jednou sami vytvořit to nejcennější – fungující RODINU.

Vaši případnou podporu bychom využili především na odměny za práci pro klienty, kteří se snaží se svým životem něco dělat a docházejí do pracovní terapie v Domě Šance.

Podpořte prosím naše poslání.

107-1850570207/0100

Variabilní symbol:
20232023


Darovat online:
Projekt Šance - Darovat online

Děkujeme Vám.
 
Projekt Šance
 
Co se nám do dopisu nevešlo…

Ještě v minulém roce jsme před Vánoci dostali přání od Martina, jednoho z klientů
Projektu Šance.
 
Projekt Šance - pozdrav

Kreativní autoportréty včetně grafické úpravy Martina evidentně baví:)
 
Projekt Šance
 
Projekt Šance - Petr Muk Projekt Šance - Petr Muk

Dodnes zůstává v paměti klientů Projektu Šance jeden z kmotrů pracovní terapie – Petr Muk, který pravidelně a s lidským zájmem navštěvoval pracovní terapii v Domě Šance a ptal se klientů Projektu Šance, jak se jim daří. Nikdy nepřišel bez kytary a vždy jim dle přání zahrál s plným nasazením. Schází nám. László se domluvil s klienty, že když bude poblíž Českého Krumlova, v úctě se zastaví s věncem u jeho hrobu a vzdá mu čest.
 
Projekt Šance
 
Projekt Šance - Pavel Pavel Projekt Šance - Pavel Pavel Projekt Šance - Pavel Pavel

Repliky soch moai od pana Ing. Pavla Pavla, který objevil, jak se zřejmě originální sochy po Velikonočním ostrově (Rapa Nui – jak by řekli domorodci) přemísťovaly, mají v našich vánočních aukcích velký úspěch. Výtvarnici Jarmilu Tliten inspirovaly natolik, že začala vytvářet jejich zmenšeniny, určené například na parapet. Jednu László panu Pavlovi s radostí předal. A jak se instaluje 450 kg těžká železobetonová socha včetně klobouku pukao (dalších 50 kg) na zahradě vydražitele, můžete vidět na dalších fotkách.
 
Projekt Šance
 
Projekt Šance - Jan Skorka Lauko Projekt Šance - Jan Skorka Lauko

První letošní vlaštovky – do aukce nám je věnoval Jan Skorka Lauko, jehož tvorba baví a překvapuje nejen nás. Na obrazu vlevo můžete vidět slavnou dvojici Ellu Fitzgerald & Louise Armstronga… A myslíme si, že o pranici vpravo bude pranice:-). Název obrazu je Oktagon a podnázev Vémola opět vítězí. Doufáme, že v prosinci bude zase legrace!
 
Projekt Šance
 
Projekt Šance - ALPINE PRO

V prosinci 2023 jsme připravili pro společnost ALPINE PRO zvláštní poděkování za laskavou, dlouhodobou, výraznou a věcnou podporu a pomoc. V rámci poděkování od nás dostali mechárium. Věříme, že na recepci bude dělat radost a zdařile tam poroste. Na každého působí jinak. Muži na mikrozahrádku nevěřícně zírají, v ženách vyvolává nadšení. Tedy, poděkování se nám povedlo:–).
 
Projekt Šance
 
Podpořit nás můžete rovněž nákupem výrobků z pracovní terapie Domu Šance.

Staňte se součástí příběhů klientů Projektu Šance.
 
Projekt Šance - svíčka
 
 
 
Koupí propisky dáte práci „dětem ulice“.
 
Projekt Šance - propiska
 
Jednotlivé díly propisek jsou vyrobeny v Německu s citem pro „pünktlich“ kvalitu a klienti Projektu Šance je v pracovní terapeutické dílně montují. Sestavené propisky píší modře.
 
 
 
Projekt Šance - knoflík
 
Potěšte své přátele „největším knoflíkem na světě“, který má v průměru 9 cm a spolu se štěstím… jej obdarovaní mohou využít jako skvělý podšálek:)
 
Projekt Šance
 
Projekt Šance - dobrobot
 
Projekt Šance - Iva Fola
Iva Fola – Ptáci, akryl na sololitu, 70 x 100 cm, 2021
 
Aukční dobročinná platforma D O B R O B O T podporuje Projekt Šance dlouhodobě. Aktuálně si na stránkách www.dobrobot.cz můžete vydražit dílo, které Vám budou všichni závidět, případně Vás za něj mohou někteří lidé i nenávidět! Obě možnosti považujeme za dobré:-).

O Ivě:
Díla Ivy Foly umíme těžko uchopit nebo zařadit, ale zdá se nám, že na tom jí záleží nejméně. Spíš nás svojí tvorbou zve do svého nezávislého myšlení ochutnat autenticitu, svobodu, bezprostřednost. Obraz Ptáci je toho příkladem. Snáze do něho vstupujeme, než abychom se jen dívali. To se dá o Ivině tvorbě říci všeobecně – je zvláštní, vlastně stále nechápeme proč, ale něco v nás rozeznívá, na její věci ani na ni nelze zapomenout. Autorka se věnuje také psaní knížek, které si sama ilustruje a vydává, začala skládat písně a šít i vlastní autorské šaty. „Má tvorba je mým deníkem. Baví mě zachycovat každodennost ve své různosti.“
 
Projekt Šance - Iva Fola
 
Projekt Šance
 
Pokud Vám není osud „dětí ulice“ lhostejný, Projekt Šance
prosím Vás, pomozte nám.

Děkuji Vám.
 
 
KONTAKT:
Projekt Šance, Ve Smečkách 28, 110 00 Praha 1
Pavel Kozler, asistent, mobil: 721 270 250, info@sance.info

www.ProjektSance.cz


Projekt Šance